Израел каза, че неговите сили действат в и около най-голямата болница

...
Израел каза, че неговите сили действат в и около най-голямата болница
Коментари Харесай

На живо: Военната операция на Израел в Газа продължава въпреки призива за хуманитарна пауза

Израел сподели, че неговите сили работят в и около най-голямата болница в Газа, съществена цел в акцията му за заличаване на палестинските бойци на Хамас, които съгласно армията съхраняват оръжия и ръководят команден център в тунели под постройките. Хамас назова изказванието „ евтина агитация “. Военната атака на Израел продължи макар приемането на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за филантропични паузи в Газа. Следете нашия блог онлайн. Всички часове са парижко време (GMT+1).

Моля, опреснете страницата, в случай че блогът онлайн не се демонстрира.

Ключови събития от сряда, 15 ноември:

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, призоваваща за филантропични паузи в Газа.

Израелските военни нападнаха болничното заведение Al-Shifa в Газа и обявиха, че са разкрили оръжия и съоръжение на Хамас. IDF сподели, че това удостоверява теорията, че под болничното заведение е имало команден действен център на Хамас.

Хамас отхвърли изказванието, като го назова „ нищо друго с изключение на продължение на лъжите и евтината агитация “.

Поне 1200 души са починали от израелска страна, най-вече цивилни, убити при първичната офанзива на Хамас. Палестинските бойци държат близо 240 заложници, хванати при нападението.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа не е разгласило нови данни за починали и ранени палестинци от няколко дни. Според последното броене броят на жертвите в линията Газа е повишен до 11 320, в това число 4630 деца и 3130 дами.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР